Bloggen, gewoon doen

Het is alweer bijna 4 maanden geleden dat ik mijn laatste blogbericht geplaatst heb, naar mijn mening te lang geleden. Het liefst zou ik zeker elke week een blog willen schrijven, niet alleen omdat ik het leuk vind, maar ook omdat het dan steeds gemakkelijker wordt om te bloggen. Maar waarom schrijf je dan niet gewoon elke week een blogbericht vraag je je dan af? De tijd vliegt en de dag is om voor ik er erg in heb, waar haal ik dan de tijd nog vandaan om te bloggen..? Vorige week heb ik samen met een collega het webinar ‘Hoe je voortaan moeiteloos aan het bloggen slaat‘ gekeken en ben weer geïnspireerd geraakt, ik zeg nu: “Bloggen, gewoon doen”.

In het webinar werden een aantal punten behandeld die je kunnen helpen om gemakkelijker kan (blijven) bloggen. Hieronder som ik de hoofdpunten op en leg ik uit welke invulling ik daaraan geef en welke tools ik gebruik, maar eerst nog even een quote, die zeker ook voor mij geld:

“Bloggen moet plezier zijn, dan doe je het vanzelf vaak. Schrijven gaat over VOELEN. De wereld verdwijnt om je heen. Je wordt er happy van.”

#1 – Word een ideeënverzamelaar

Ideeën hebben we vaak genoeg, maar net niet als we gaan zitten om een blogbericht te schrijven. Om te voorkomen dat je nog moet gaan brainstormen waarover je gaat schrijven als je net even tijd hebt om een blogbericht te schrijven moet je de ideeën vastleggen als ze in je opkomen. Tijdens het webinar wordt gesproken over een klein notitieboekje, zelf gebruik ik liever mijn iPhone om de ideeën te verzamelen. Ik gebruik daarvoor de app Springpad, zoals ze zelf zeggen: ‘a free app that helps you remember’. Perfect dus om ideeën te verzamelen. Via Springpad kun je notities aanmaken, foto’s toevoegen, websites opslaan en alles indelen met behulp van tags. Ik gebruik de tags om de ideeën voor dit blog, het blog voor Fashion Basement en het blog voor Nilsson te onderscheiden.

#2 – Je wordt vanzelf een betere runner als je maar regelmatig hardloopt

Met ideeën verzamelen alleen kom je er niet, die blogberichten moeten er namelijk ook komen! Uit de presentatie:

“De runner: Hè getsie, je moet gaan plannen. Daar gaat het Vrije Werken ;-)”

Net als bij hardlopen is het beginnen met bloggen even lastig, maar als je het regelmatig blijft doen wordt het steeds gemakkelijker. Regelmatig wil niet zeggen dagelijks. Zoek een ritme dat bij je past en ook in je tijdsschema past. Weet je hoe vaak je wil gaan bloggen? Plan het dan ook in, dan zal het ook steeds gemakkelijker worden. Voor het plannen hiervan gebruik ik Google Agenda. Ik heb bij deze dan ook elke twee weken een tijdstip ingepland, over twee weken kun je dus zien of dit voor mij werkt 😉

#3 – Heb schijt aan dat ventje op je schouder

Eén van de grootste drempels die bloggers tegenkomen is perfectionisme. Klopt de spelling wel? Lopen mijn zinnen goed? Ben ik duidelijk genoeg voor mijn lezers? Verwijs ik voldoende naar andere bronnen? Het zijn allemaal punten die het gemakkelijk schrijven en afronden van een blogbericht in de weg staan. Het devies? Heb schijt aan dat ventje op je schouder. Blijf typen, schrijf vanuit je gevoel, het corrigeren volgt later wel, nog een quote:

“Denk er lekker luchtig over. Maak plezier. Voel dat je hart gaat kloppen! Dan komt de boodschap over. Associeer er lekker op los.”

Zo, nu weet je waar ik weer inspiratie vandaan gehaald heb. That said: “Ik ga nu gewoon mijn blog posten. PUNT.”

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.