Netscape Navigator 6 – 28%

Na een korte blik in statistieken ontdekte ik dat 28% van de bezoekers in januari op de website van mijn ouders (www.debever.com) de browser Netscape gebruikt, althans, volgens Urchin. Naast dat het mij zeer verbaasde, strookt dit ook in tegen o.a. het overzicht van W3Schools. Na een verdere zoektocht bleek dat dit een Urchin 4 bug is. De Yahoo! crawler Slurp/cat identificeert zich in de logs als Netscape 6 en heeft tot nu toe in deze maand reeds 85 sessies doorgebracht op de website (90% van alle Netscape bezoeken).

Na deze ervaring zal ik in het vervolg kritischer kijken naar de logs, en zeker wat betreft de browserstatistieken!

2 Replies to “Netscape Navigator 6 – 28%”

  1. Bekend probleem. Mozilla werd ook vaak als Netscape gezien voorheen. Statistieken moet je altijd drie keer bekijken en er ff over nadenken voordat je er conclusies uit kunt trekken :-).

  2. Had hier nooit zo naar gekeken. Ik wist wel dat je de statistieken niet letterlijk moet nemen, maar dat de zoekmachine-bots op zo’n manier de statistieken beïnvloeden had ik niet eerder bij stilgestaan.

Geef een reactie