webbl.nl – Google AdWords / Google AdSense

Je zou bijna denken dat webbl.nl bijna uitgestorven zou zijn, zo weinig schrijf ik er hier over. En om eerlijk te zijn, heb ik er ook niet veel mee gedaan. De laatste tijd ben ik weer meer met webbl bezig, nog niet met het verbeteren van artikelen en dergelijke, maar ik hou het verkeer via Google Analytics goed in de gaten. Daarnaast heb ik dit weekend (via Google AdSense) Google AdWords toegevoegd. En nee, dit bericht is geen vraag om op mijn advertenties te klikken!

Google AdSense heb ik niet geïnstalleerd om rijk mee te worden, met ongeveer 180 bezoekers per maand op webbl.nl (waarvan ongeveer 70% niet verder dan de eerste pagina komt) zal het geen vetpot zijn. Ik heb Google AdSense geïnstalleerd om het in ieder geval eens gedaan te hebben. Kijken wat de mogelijkheden zijn, en kijken wat er überhaupt uit komt. Daarnaast zal het me misschien aansporen om iets meer er mee te gaan doen, kijken of ik het hoge percentage bezoekers dat niet verder dan de eerste pagina komt kan verlagen, kijken of ik meer bezoekers kan krijgen, kijken hoe ik de website verder kan promoten etc. Kortom, naast het delen van kennis ook kennis opdoen, die ik vervolgens weer kan delen…

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. “En nee, dit bericht is geen vraag om op mijn advertenties te klikken!”
    Al helpt dit berichtje natuurlijk wel om weer iets hoger in de pagerank te komen :p
    Ik denk trouwens dat wat voornamelijk afschrikt de grote hoeveelheid tekst op de website is. Mensen op internet hebben nu eenmaal een korte aandachtstijd en zijn snel afgeleid. Misschien zou het breken van de tekst met wat afbeeldingen helpen.

    ps: adwords? die heb ik sinds adblock plus nooit meer gezien.

  2. Hmm, volgens mij was ik aan het slapen toen ik het bericht schreef. Ik heb Google Ads toegevoegd aan mijn website, maar dat is niet Google AdWords, maar Google AdSense. Google AdWords is voor de mensen die willen adverteren en Google AdSense is voor de webmasters die makkelijk advertenties op hun website willen hebben.

    De hoeveelheid tekst moet ik inderdaad nog eens aanpassen en hoognodig aanvullen met afbeeldingen (één beeld zegt meer dan 1000 woorden), helaas speelt factor tijd hierin een grote rol.

    Pagerank is inderdaad ook leuk meegenomen met dit bericht 🙂 Evenals jouw reactie 😛

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.