Lang achter de pc en geen rsi

Lang achter de computer zitten blijkt niet het recept te zijn voor rsi volgens onderzoek van Stefan IJmker aan het VU Medisch Centrum in Amsterdam.

Wat dan wel? Onder andere weinig afwisseling in werktaken en doorwerken tijdens lunchpauzes. Bellen en gebruik maken van de computer tegelijk is ook gevaarlijk.

Kunnen we dan nu hele dagen gaan computeren? Wanneer je voldoende pauzes houdt, afwisseling in de werktaken zoekt (door bijvoorbeeld even koffie te halen of even met een collega face-to-face overleggen in plaats van chat of mail) zou dit geen probleem moeten zijn.

Dit klinkt min of meer reeds bekend in de oren. Ik heb al een keer last gehad van rsi (waarschijnlijk te weinig pauzes gehouden en verkeerde werkhouding) en heb dus een vergrootte kans om het weer te krijgen. Afgelopen tijd heb ik in verband met mijn afstudeeropdracht zeker aan het einde erg lange dagen gemaakt. Ik heb hierbij wel goed gelet op mijn pauzes en regelmatige afwisseling (door te lezen artikelen te printen en eens vanachter mijn bureau te komen om het te lezen). Het viel me op dat ondanks de lange dagen ik over het algemeen gezien niet meer last kreeg van rsi-klachten. Ik moet dus zeggen dat ik uit eigen ervaring kan zeggen dat ik het volledig eens ben met de resultaten van dat onderzoek.

Lees ook over het onderzoek op:

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. ”en heb dus een vergrootte kans om het weer te krijgen”

    Waar bazeer je dit op?

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.