Drupal 1

Voor het beheer van een website wordt vaak een cms gebruikt. Onderdeel van dit afstudeerproject is ook om te kijken welk cms gemakkelijk te gebruiken is (zowel voor de beheerder van de site, als voor de ons als ontwikkelaar). Gisteren ben ik Drupal gaan uitproberen omdat hier erg veel over geproken wordt. Later zal ik nog verschillende andere cms-systemen tegen elkaar uitzetten.

Installatie ging erg gemakkelijk, namelijk via de Installtron van de provider. Bij het doorlopen van de getting-started liep ik reeds tegen problemen aan. Op mijn hostingaccount staat php-safe-mode aan, en dat werkt niet in combinatie met Drupal. Na installatie op een andere hostingaccount met php-safe-mode uit kon ik vrolijk verder. 6 uur later had ik het systeem aardig door en had ik de basis van de toekomstige site voor mijn ouders in een template gegoten.

Blij als ik was ging ik vanochtend weer de site bekijken om nog even verder te kijken. Maar tot mijn schik was HET LOGIN VENSTER VERDWENEN! Na even zoeken op drupal.org kon ik alsnog een loginvenster tevoorschijn toveren door /user/login toe te voegen aan de url.

Categorie├źnCMS

Geef een reactie