Weeksamenvatting 5

De week zit er weer bijna op. Het was een drukke, chaotische week waarin ik veel gedaan heb, maar qua afstuderen niet heel veel vooruitgang geboekt heb.

Deze week heb ik het boek Web Redesign 2.0 uitgelezen. Daarnaast ben ik verder aan de slag gegaan Drupal. Mijn onderzoeksdocument heb ik nog even links laten liggen.

Het boek Web Redesign 2.0 heeft veel bruikbare informatie opgeleverd over de workflow van webdesign. Welke stappen moet je nemen, wanneer en met welke aandachtspunten waren de keypoints in het boek. Bij het opstellen van de richtlijnen zal ik hier uitgebreid gebruik van maken. Niet letterlijk natuurlijk, in het boek werden ook elementen genoemd die relevant zijn bij het ontwikkelen van een website met een budget van € 100.000,-.

De werking van templates binnen Drupal werd me deze week ineens helder. De werking van de WYSIWYG-editors binnen Drupal daarentegen niet. De indeling van TinyMCE werd ernstig verstoord door mijn aangepaste template waardoor deze niet werkbaar was. FCKeditor werkte wel, maar had redelijk wat instellingen in de sourcefiles benodigd. Een korte blik op CMS Made Simple vergrootte mijn onbegrip voor de slechte integratie in Drupal: daar werkte TinyMCE met een simpele muisklik inclusief bestandenbrowser!

Naast mijn afstudeerproject heb ik ook gewerkt aan eerdere studieopdrachten en iets meer opdrachten voor het bedrijf. En ik ben tot de conclusie gekomen dat afstuderen, studeren, werken, huishouden en voldoende slapen een lastige combinatie is…

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.